Havregrynscookies

Jeg har efterhånden lavet disse havregrynscookies mange gange. De er simple og hurtige at lave og på trods af, at det er kager, indeholder de faktisk en del kostfibre fra havregrynene og det grove mel. Og så smager de skønt!
Servings: 20 yield(s)
Cook Time: 11 mins
Ingredients
  • 200 g finvalsede havregryn
  • 180 g grahamsmel (Alternativt kan grahamsmel skiftes ud med en anden type fuldkornsmel)
  • 1 tbsp bagepulver
  • 1 tbsp kanel
  • 50 g smør
  • 2 store æg ((stuetemperatur))
  • 2 tsp vaniljesukker
  • 200 g honning
  • 60 g rosiner ((svarende til 1 dl))
  • 1/2 tsp fint salt
Instructions
  1. Forvarm ovnen på 165°C (ikke varmluft).
  2. Bland mel, havregryn, salt, kanel, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål.
  3. Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt honningen til det varme smør.
  4. Kom æggene i et efter et og rør rundt. Herefter skal denne blanding piskes, til den er ensartet.
  5. Fold de tørre ingredienser i de våde til de lige akkurat er indkorporeret og fold så rosinerne i. Du skal ikke blande for meget, da dette gør cookiesene mere seje.
  6. Form cookierne til små ensformede kugler (jeg brugte en iskugleske med fjeder) og mas dem en smule flade.
  7. Fordel cookierne på en bageplade og bag dem midt i ovnen i ca. 11 min (til de er gyldne i kanterne).
  8. Når de er bagt færdigt, lad cookierne køle af et par minutter på bagepladen og overfør derefter til en rist.
Recipe Notes

Jeg har lavet cookierne efter min egen smag, og derfor mindre søde end nogle måske ville foretrække. Synes du ikke, at de er søde nok, kan du sagtens bare tilsætte mere honning uden at opjustere nogle af de andre ingredienser. Er du ikke så glad for rosiner, kan du erstatte rosinerne med stykker af mørk chokolade. Hvis du gør dette, ville jeg dog udelade kanelen.