Kålsalat med kylling
Salaten her er virkelig mættende og kan sagtens spises som hovedret.
Selvom nogle af ingredienserne måske ikke virker super intuitive at blande sammen, ender det med at smage super lækkert og friskt.
Opskriften er lav på kalorier men virkelig mættende.
Servings:
4
yield(s)
Prep Time:
10
mins
Cook Time:
20
mins
Total Time:
30
mins
Ingredients
Kylling
-
4
kyllingebrystfileter
(Jeg har skrevet 1 filet på per person, da det er det, Seb spiser, men jeg synes selv, at det er lidt for meget, så jeg nøjes som regel med 1/2 filet. Alternativt kan man sagtens bruge tofu eller anden proteinkilde.)
-
2
tsp
spidskommen
-
1
tsp
paprika
-
salt
Salat
-
1 pose
pillet grønkål
-
2
Røde pebere
-
2
avocadoer
Dressing
-
200
g
hummus
-
2
tbsp
æbleeddike
(mere eller mindre kan tilsættes - det er en god idé lige at smage den til.)
-
0.5-1 dl
vand
(konsistensen skal være relativt flydende, men ikke vandet.)
Pynt
-
2 håndfulde
mandler
-
4
tbsp
sesamfrø
Instructions
Kylling
-
Mas kyllingefileterne, så de bliver nogenlunde samme højde over det hele og tør dem af med noget køkkenrulle. Krydr så med paprika, spidskommen og salt.
-
Steg de krydrede kyllingefileter under kraftig varme på en olieret pande til overfladerne er brune. Skru så ned for varmen og steg videre til kyllingen er gennemstegt men ikke tør.
-
Når kyllingen er færdigstegt og kølet en smule af, skæres den i skiver.
Salat
-
Kom et par håndfulde pillet og skyllet grønkål på en tallerken.
-
Halvér avocadoerne og skær dem i skiver. Læg en halv, skiveskåret avocado på toppen af grønkålen.
-
Halver peberfrugterne og skær dem i skiver. Placer så skiverne ovenpå grønkålen.
-
Læg den skiveskårede kylling på grønkålen.
Dressing
-
Bland hummus, eddike og vand sammen og rør rundt. Kom gerne lidt eddike i ad gangen og smag til. Mængden af vand kan også variere alt efter konsistensen på hummusen. Konsistensen skal være tynd men ikke vandet.
Pynt
-
Hak mandler groft og drys disse ud over salaten.
-
Kom dressing på efter smag.
-
Drys så liberalt sesamfrø ud over salaten.