Sød kartoffelkarry med spinat
Opskriften her giver en krydret, cremet karrysovs, der rækker til 6-7 personer.
Jeg plejer at servere den med ris.
Servings:
4
yield(s)
Prep Time:
5
mins
Cook Time:
30
mins
Total Time:
35
mins
Ingredients
-
1
tbsp
garam masala
-
1-2
tsp
stødt spidskommen
-
1
tbsp
Rød karrypasta
-
1
tbsp
olie
-
2
løg
-
2
fed hvidløg
-
1
tbsp
revet ingefær
-
5
søde kartofler
-
2
gulerødder
-
1 dåse
hakkede tomater (400g)
-
1 dåse
kokosmælk (400g)
-
1/2
tsp
cayennepeber
(Eller efter smag)
-
salt
salt og peber
-
100
g
spinat
(Du kan sagtens bruge frossen spinat her)
-
1 dåse
kikærter (400g)
Instructions
-
Rist garam masala og spidskommen over medium varme og tilsæt så olien og karrypastaen.
-
Når olien er varm, tilsæt hakkede løg og revet ingefær og sauter til løgene er klare.
-
Skær søde kartofler og gulerødder i mundrette stykker og steg disse et par minutter sammen med løgene. Hvis det begynder at brænde på, kan du evt. tilsætte en lille sjat vand.
-
Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk og kikærter og rør rundt. Lad derefter retten småsimre i 20-25 min til kartofler og gulerødder er møre men ikke for bløde.
-
Tilsæt så spinat og lad retten simre videre på lav varme et par minutter til spinaten er blød
-
Smag til med salt og evt. cayennepeber.