Marineret pandestegt tofu

Tofu har hos mange et dårligt ry, men hvis man kan finde ud af at tilberede den ordentligt, kan det virkelig blive lækkert! Selv indkarnerede kødelskere kan måske omvendes til at spise lidt mere vegetarisk. Jeg har efter utallige forsøg fået udviklet en opskrift, der giver en lækker karamelliseret tofu, der bl.a. kan bruges på salater eller i vietnamesiske friske forårsruller. Tricket er at lade tofuen ligge i sin marinade i mindst 1 time. Jo længere den ligger, jo bedre bliver resultatet. Marineringstiden er ikke inkluderet i forberedelses- og tilberedningstiden og skal derfor lægges oveni. Derudover smager det bedst, hvis tofuen får lov til at køle af, inden den kommes i en salat eller forårsrulle.
Servings: 6 yield(s)
Prep Time: 5 mins
Cook Time: 15 mins
Total Time: 20 mins
Ingredients
  • 400 g fast tofu (Jeg plejer at bruge den fra Spir (kan findes i Netto))
  • 4 tbsp soya-sauce
  • 3 tbsp limejuice (Dette kan evt. erstattes af hvidvinseddike.)
  • 1 tbsp honning
  • 1 tsp sesamolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tbsp friskrevet ingefær (Kan evt. erstattes af 1/2 tsk tørret, men resultatet bliver ikke heeeelt så godt.)
  • ca. 1 tbsp kokossukker
Instructions
  1. Tag tofuen ud af pakken of tør den af med køkkenrulle.
  2. Bland soya, lime, honning, sesamolie, ingefær og presset hvidløg i en pose
  3. Kom tofuen i posen med marinaden et stykke ad gangen og sørg for, at alle stykkerne er dækket af marinade. Tag så meget luft ud af posen som muligt, inden den forsejles. Lad tofuen det marinere i køleskabet mindst 1 time, gerne natten over. Hvis du har tid, er det en god idé at vende tofuen en gang imellem og skille lagene ad, så alle overfladerne bliver ligeligt marinerede.
  4. Varm et par spsk. neutral olie på en støbejernspande og steg så de hele tofustykker på panden til de er brunede (vent med at prøve at vende dem til de er brune - så giver de meget lettere slip på panden). Gem marinaden i posen til senere.
  5. Når tofuen er brunet, tages den af panden og halveres på tværs ned gennem tofuen, så du får to store stykker men med den halve tykkelse.
  6. Tofuen halveres derefter på det lange led og så skæres den i små stænger på ca. 4mm bredde.
  7. I mellemtiden tages panden af varmen og køles en smule ned. Hæld så resten af marinaden ud på panden og tilsæt kokossukker.
  8. Når kokossukkeret er smeltet, og marinaden er inddampet til en tykkere sauce, kommes tofuen på panden igen. Rør forsigtigt rundt, så den tykke marinade-sauce overtrækker alle siderne af tofuen.