Minestronesuppe

Minestronesuppe er en tyk italiensk suppe med masser af grøntsager. Den er perfekt at varme sig på en efterårs- eller vinteraften (eller en kølig sommeraften), og da der ikke er nogen fast opskrift på minestronesuppe, kan den laves på alle mulige forskellige måder, og den er derfor perfekt til at få tømt ud af diverse grøntsager i køleskabet. Den opskrift jeg deler her, er den jeg oftest laver, da det er de ingredienser, jeg ofest har liggende i køleskabet, men de kan sagtens skiftes ud, hvis du har nogle andre liggende. Derudover er opskriften her 100% vegansk, selvom nogle vælger at komme lidt bacon i suppen for at spice den lidt op.
Servings: 6 yield(s)
Prep Time: 10 mins
Cook Time: 30 mins
Total Time: 40 mins
Ingredients
  • 2 gule løg
  • 1 tsp spidskommen (Jeg plejer at bruge knust spidskommen, men du kan sagtens bruge stødt)
  • 1 tsp paprika
  • 1/2 tsp cayennepeber
  • 4 mellemstore kartofler
  • 4 gulerødder
  • 5 stilke selleri
  • 1/2 l grøntsagsboullion
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 tbsp tomatpure ((kan udelades))
  • 100 g suppehorn
  • salt (Efter smag)
  • peber (Efter smag)
Instructions
  1. Hak løgene groft og kom dem i en stor gryde med olie. Hvidløg presses heri.
  2. Steg løgene over middelhøj varme til de er klare.
  3. Tilsæt spidskommen, paprika og cayennepeber og lad krydderierne stege i et par minutter.
  4. Skær kartofler, gulerødder og selleri i små stykker. Tilsæt kartoflerne til gryden og lad dem stege et par minutter. Hvis det begynder at brænde på, kan du evt. tilsætte lidt vand til gryden for at løsne det, der har sat sig fast.
  5. Tilsæt de resterende grøntsager og kom så tomatpure, hakkede tomater og boullion i og lad suppen koge i ca. 20 minutter (til grøntsagerne er møre).
  6. Tilsæt suppehornene og kog suppen yderlige ifølge instruktionerne på pastaerne.
  7. Smag til med salt og peber og nyd suppen mens den er varm.
Recipe Notes

Jeg plejer at nyde suppen med et stykke brød til. Det kan enten være hjemmebagt brød eller nogle flutes.