Vietnamesisk peanut-sauce

Denne peanut-sauce er fantastisk i vietnamesiske forårsruller, og det er nemt at justere op eller ned for mængden af sauce - og så kan den nemt laves helt vegansk! Har man gæster, kan saucen med fordel laves dagen før - den er nemlig bedst, hvis den får lov til at køle ned, inden man kommer den i forårsrullerne. Opskriften her er til 2 personer, men da den smager så godt, kommer man let til at spise mere. Jeg plejer derfor at lave dobbelt portion for at være sikker på, at der er nok.
Servings: 2 yield(s)
Prep Time: 10 mins
Cook Time: 2 mins
Total Time: 12 mins
Ingredients
  • 1 spsk peanutbutter (Du kan bruge både crunchy og smooth - det kommer an på smag, men det gør ikke den store forskel i den sidste ende.)
  • 2 spsk hoisin-sauce
  • 1.5 spsk limejuice (Dette kan evt. erstattes af hvidvinseddike.)
  • 0.5 dl mælk (Kan erstattes af vand for at gøre saucen vegansk)
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk chilipasta/-flager (Du kan komme mere eller mindre i alt efter, hvor stærkt du kan lide det)
Instructions
  1. Bland peanutbutter, hoisin-sauce, chilipasta og hvidløg (det vil ikke kunne blive helt jævnt).
  2. Kom så blandingen i microbølgeovnen i 30 sekunders intervaller til det er jævnt og tykt.
  3. Smag så til med limejuice og juster konsistensen med mælk.
  4. Køl saucen ned inden servering.