Vietnamesisk peanut-sauce
Denne peanut-sauce er fantastisk i vietnamesiske forårsruller, og det er nemt at justere op eller ned for mængden af sauce - og så kan den nemt laves helt vegansk!
Har man gæster, kan saucen med fordel laves dagen før - den er nemlig bedst, hvis den får lov til at køle ned, inden man kommer den i forårsrullerne.
Opskriften her er til 2 personer, men da den smager så godt, kommer man let til at spise mere. Jeg plejer derfor at lave dobbelt portion for at være sikker på, at der er nok.
Servings:
2
yield(s)
Prep Time:
10
mins
Cook Time:
2
mins
Total Time:
12
mins
Ingredients
-
1 spsk
peanutbutter
(Du kan bruge både crunchy og smooth - det kommer an på smag, men det gør ikke den store forskel i den sidste ende.)
-
2 spsk
hoisin-sauce
-
1.5 spsk
limejuice
(Dette kan evt. erstattes af hvidvinseddike.)
-
0.5 dl
mælk
(Kan erstattes af vand for at gøre saucen vegansk)
-
1 fed
hvidløg
-
1/2 tsk
chilipasta/-flager
(Du kan komme mere eller mindre i alt efter, hvor stærkt du kan lide det)
Instructions
-
Bland peanutbutter, hoisin-sauce, chilipasta og hvidløg (det vil ikke kunne blive helt jævnt).
-
Kom så blandingen i microbølgeovnen i 30 sekunders intervaller til det er jævnt og tykt.
-
Smag så til med limejuice og juster konsistensen med mælk.
-
Køl saucen ned inden servering.