Surdejspandekager

De fleste, der har prøvet at bage med surdej, har stået med noget surdejsstarter til overs, som de ikke helt ved, hvad de skal bruge til. For nyligt fandt jeg ud af, at man kan bruge surdejen til super simpelt at lave nogle smadder lækre pandekager. Opskriften her er til 4 små pandekager samt en...

Surdejsboller

Efter adskillige fejlede forsøg, er jeg endelig kommet frem til en opskrift, der giver lækre boller hver gang. Bollerne er sammensat af fire forskellige slags mel for at få de bedste egenskaber: Grahamsmel er en type fuldkornsmel, der er rig på fibre, hvilket både er godt for maven og smagen. Til gengæld er glutenindholdet ikke...

Hvid chokolademousse med hyldeblomst

Denne dejlige sommerdessert kan man ikke gå galt i byen med; ud over at stå virkelig flot, når den er pyntet med bær og lidt grønt, smager den også himmelsk! Sødmen fra den hvide chokolade får modspil fra hyldeblomsten og citronen, og al den luft, der er indkorporeret fra både flødeskum og æggehvider gør en...

Havregrynscookies

Jeg har efterhånden lavet disse havregrynscookies mange gange. De er simple og hurtige at lave og på trods af, at det er kager, indeholder de faktisk en del kostfibre fra havregrynene og det grove mel. Og så smager de skønt!

Minestronesuppe

Minestronesuppe er en tyk italiensk suppe med masser af grøntsager. Den er perfekt at varme sig på en efterårs- eller vinteraften (eller en kølig sommeraften), og da der ikke er nogen fast opskrift på minestronesuppe, kan den laves på alle mulige forskellige måder, og den er derfor perfekt til at få tømt ud af diverse...

Cremet pasta med kylling og rød peber

Vi har efterhånden lavet denne pastaret mange gange, da den er så nem og smager så godt. Det er ikke den sundeste ret i verden, men nogle gange må man gerne 😉 Opskriften her er til 6 store portioner. Det er selvfølgelig valgfrit, men jeg plejer at pynte en portion med lidt parmesan og frisk...

Pasta med spinat, champignon og tomat

Denne dejlige pastaret er hurtig at lave og helt vildt lækker! Fløden gør saucen dejligt cremet, og de friske cherrytomater tilføjer en dejlig friskhed. Det gør, at retten sagtens kan nydes både en kold, mørk vinteraften og om sommeren, hvis man har brug for en afveksling fra grillmaden. Under ingredienser har jeg skrevet tagliatelle, men...

Kålsalat med kylling

Salaten her er virkelig mættende og kan sagtens spises som hovedret. Selvom nogle af ingredienserne måske ikke virker super intuitive at blande sammen, ender det med at smage super lækkert og friskt. Opskriften er lav på kalorier men virkelig mættende.

Minestronesuppe

Minestronesuppe er en tyk italiensk suppe med masser af grøntsager. Den er perfekt at varme sig på en efterårs- eller vinteraften (eller en kølig sommeraften), og da der ikke er nogen fast opskrift på minestronesuppe, kan den laves på alle mulige forskellige måder, og den er derfor perfekt til at få tømt ud af diverse...

Surdejspandekager

De fleste, der har prøvet at bage med surdej, har stået med noget surdejsstarter til overs, som de ikke helt ved, hvad de skal bruge til. For nyligt fandt jeg ud af, at man kan bruge surdejen til super simpelt at lave nogle smadder lækre pandekager. Opskriften her er til 4 små pandekager samt en...

Surdejsboller

Efter adskillige fejlede forsøg, er jeg endelig kommet frem til en opskrift, der giver lækre boller hver gang. Bollerne er sammensat af fire forskellige slags mel for at få de bedste egenskaber: Grahamsmel er en type fuldkornsmel, der er rig på fibre, hvilket både er godt for maven og smagen. Til gengæld er glutenindholdet ikke...

Minestronesuppe

Minestronesuppe er en tyk italiensk suppe med masser af grøntsager. Den er perfekt at varme sig på en efterårs- eller vinteraften (eller en kølig sommeraften), og da der ikke er nogen fast opskrift på minestronesuppe, kan den laves på alle mulige forskellige måder, og den er derfor perfekt til at få tømt ud af diverse...

Marineret pandestegt tofu

Tofu har hos mange et dårligt ry, men hvis man kan finde ud af at tilberede den ordentligt, kan det virkelig blive lækkert! Selv indkarnerede kødelskere kan måske omvendes til at spise lidt mere vegetarisk. Jeg har efter utallige forsøg fået udviklet en opskrift, der giver en lækker karamelliseret tofu, der bl.a. kan bruges på...

Minestronesuppe

Minestronesuppe er en tyk italiensk suppe med masser af grøntsager. Den er perfekt at varme sig på en efterårs- eller vinteraften (eller en kølig sommeraften), og da der ikke er nogen fast opskrift på minestronesuppe, kan den laves på alle mulige forskellige måder, og den er derfor perfekt til at få tømt ud af diverse...

Marineret pandestegt tofu

Tofu har hos mange et dårligt ry, men hvis man kan finde ud af at tilberede den ordentligt, kan det virkelig blive lækkert! Selv indkarnerede kødelskere kan måske omvendes til at spise lidt mere vegetarisk. Jeg har efter utallige forsøg fået udviklet en opskrift, der giver en lækker karamelliseret tofu, der bl.a. kan bruges på...

Vietnamesisk peanut-sauce

Denne peanut-sauce er fantastisk i vietnamesiske forårsruller, og det er nemt at justere op eller ned for mængden af sauce – og så kan den nemt laves helt vegansk! Har man gæster, kan saucen med fordel laves dagen før – den er nemlig bedst, hvis den får lov til at køle ned, inden man kommer...

Vietnamesiske friske forårsruller

Vietnamesiske friske forårsruller er en dejligt let ret med en masse grøntsager, der kan tilpasses, så stort set alle kan spise det – uanset kostrestriktioner. Traditionelt kommer man også tynde risnudler (også kaldet vermicelli) i forårsrullerne men for at få mere plads til alt det dejlige fyld, plejer jeg at undlade at komme disse i....

Marineret pandestegt tofu

Tofu har hos mange et dårligt ry, men hvis man kan finde ud af at tilberede den ordentligt, kan det virkelig blive lækkert! Selv indkarnerede kødelskere kan måske omvendes til at spise lidt mere vegetarisk. Jeg har efter utallige forsøg fået udviklet en opskrift, der giver en lækker karamelliseret tofu, der bl.a. kan bruges på...

Vietnamesisk peanut-sauce

Denne peanut-sauce er fantastisk i vietnamesiske forårsruller, og det er nemt at justere op eller ned for mængden af sauce – og så kan den nemt laves helt vegansk! Har man gæster, kan saucen med fordel laves dagen før – den er nemlig bedst, hvis den får lov til at køle ned, inden man kommer...

Vietnamesiske friske forårsruller

Vietnamesiske friske forårsruller er en dejligt let ret med en masse grøntsager, der kan tilpasses, så stort set alle kan spise det – uanset kostrestriktioner. Traditionelt kommer man også tynde risnudler (også kaldet vermicelli) i forårsrullerne men for at få mere plads til alt det dejlige fyld, plejer jeg at undlade at komme disse i....