Surdejsboller

Efter adskillige fejlede forsøg, er jeg endelig kommet frem til en opskrift, der giver lækre boller hver gang. Bollerne er sammensat af fire forskellige slags mel for at få de bedste egenskaber: Grahamsmel er en type fuldkornsmel, der er rig på fibre, hvilket både er godt for maven og smagen. Til gengæld er glutenindholdet ikke...

Kålsalat med kylling

Salaten her er virkelig mættende og kan sagtens spises som hovedret. Selvom nogle af ingredienserne måske ikke virker super intuitive at blande sammen, ender det med at smage super lækkert og friskt. Opskriften er lav på kalorier men virkelig mættende.

Brownie-sauce (lavakage)

Idéen til denne dessert blev udviklet sammen med nogle venner. Vi var alle helt vilde med ubagt brownie og kunne ikke forstå, hvorfor det ikke var en ting, når nu der findes så mange andre typer dessert-sauce. Af praktiske hensyn er opskriften dog blevet kombineret med en lavakage, så serveringen (og præsentationen) bliver pænere, men...

Sød kartoffelkarry med spinat

Opskriften her giver en krydret, cremet karrysovs, der rækker til 6-7 personer. Jeg plejer at servere den med ris.

Hvid chokolademousse med hyldeblomst

Denne dejlige sommerdessert kan man ikke gå galt i byen med; ud over at stå virkelig flot, når den er pyntet med bær og lidt grønt, smager den også himmelsk! Sødmen fra den hvide chokolade får modspil fra hyldeblomsten og citronen, og al den luft, der er indkorporeret fra både flødeskum og æggehvider gør en...

Pasta med spinat, champignon og tomat

Denne dejlige pastaret er hurtig at lave og helt vildt lækker! Fløden gør saucen dejligt cremet, og de friske cherrytomater tilføjer en dejlig friskhed. Det gør, at retten sagtens kan nydes både en kold, mørk vinteraften og om sommeren, hvis man har brug for en afveksling fra grillmaden. Under ingredienser har jeg skrevet tagliatelle, men...

Cremet pasta med kylling og rød peber

Vi har efterhånden lavet denne pastaret mange gange, da den er så nem og smager så godt. Det er ikke den sundeste ret i verden, men nogle gange må man gerne 😉 Opskriften her er til 6 store portioner. Det er selvfølgelig valgfrit, men jeg plejer at pynte en portion med lidt parmesan og frisk...

Surdejspandekager

De fleste, der har prøvet at bage med surdej, har stået med noget surdejsstarter til overs, som de ikke helt ved, hvad de skal bruge til. For nyligt fandt jeg ud af, at man kan bruge surdejen til super simpelt at lave nogle smadder lækre pandekager. Opskriften her er til 4 små pandekager samt en...

Vietnamesiske friske forårsruller

Vietnamesiske friske forårsruller er en dejligt let ret med en masse grøntsager, der kan tilpasses, så stort set alle kan spise det – uanset kostrestriktioner. Traditionelt kommer man også tynde risnudler (også kaldet vermicelli) i forårsrullerne men for at få mere plads til alt det dejlige fyld, plejer jeg at undlade at komme disse i....

Vietnamesisk peanut-sauce

Denne peanut-sauce er fantastisk i vietnamesiske forårsruller, og det er nemt at justere op eller ned for mængden af sauce – og så kan den nemt laves helt vegansk! Har man gæster, kan saucen med fordel laves dagen før – den er nemlig bedst, hvis den får lov til at køle ned, inden man kommer...